Wie het water niet keert 

6 t/m 24 juni 2012, een locatievoorstelling in de Eschpolder door Simon Weeda (tekst), Albert van Andel (regie), Ian Bok (spel) en Sjim Hendrix (kok) 

 

Geen productie van Bonheur zelf, maar wel een waarmee zij een sterke link heeft. 

Bonheur voorziet deze jonge makers bijvoorbeeld van advies op artistiek en zakelijk gebied, assisteert in de publiciteit en faciliteert de kaartverkoop. 

Ian Bok speelde bovendien bij Bonheur in de voorstelling Een ander land, naar James Baldwin (2007). 

 

Wie het water niet keert is een ontroerende monoloog over de macht van het buitenbeentje. Over een kalf in de plantsoenen van de binnenstad, en varen op de Holland-Amerika Lijn. Over gifgrond, kunst, motorcrossers, hondengevechten en rattenbestrijding. Over toevallig ergens terecht komen en er nooit meer weg willen. Een stuk over Rotterdam. 

 

De tekst is gebaseerd op de gesprekken die schrijver Simon Weeda (winnaar ITs Playwriting Award 2010) voerde met schaapsherder Arie Hallensleben. Regisseur Albert van Andel benaderde acteur Ian Bok (bekend van Beatrix, Oranje onder vuur) om deze monoloog samen vorm te geven. 

De voorstelling wordt omlijst door een expositie met schilderijen van Louis Looijschelder en foto’s van de Eschpolder gemaakt door de AFVR en Marieke Odegraven.  

 

Voorafgaand aan de voorstelling kunt u genieten van een driegangendiner met polderingrediënten door topkok Sjim Hendrix. Natuur, cultuur, sterke verhalen en heerlijk eten. Rotterdam op zijn best. 

 

Genieten? Voorstelling inclusief driegangendiner met wijn: €37,50 

Haast? Alleen de voorstelling: €16,50 

Wilt u alleen komen eten? Dat kan! Zonder de voorstelling kunt u het driegangendiner inclusief wijn genieten voor €30,-.  

 

Vanaf 18:30 bent u welkom op de locatie. Het diner vangt aan om 19:00. Om 20:45 begint aansluitend de voorstelling. 

 

Locatie: Boerderij De Rozenhof aan de Nesserdijk 368 te Rotterdam. Te bereiken met tram 21 naar De Esch of met de auto. Routebeschrijving, OV-tijden en parkeerinformatie op www.wiehetwaternietkeert.nl 

 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterfacebook

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.